Murányi-fennsík területe – Fekete-Garam / Felső-Garammente

Szlovákia zöld szíve – ma is sokan nevezik így a Murányi-fennsík területét. Fedezze fel a gyönyörű természeti jelenségeket, melyek minden évszakban megihletik, sétáljon végig a rengeteg oktatójárda egyikén és kutasson a murányi boroszlán után - a vidék jellegzetes növénye, ami sehol máshol a világon nem található meg. Menjen el szintén Veľká Lúka-ra, ahol gyönyörködhet a hucul lovak szépségében és nagyságában, mely tenyésztése 1950 óta csak ezen a vidéken folyik

Jöjjön és lélegezze be a Vidra-völgyben található egyedülálló természeti múzeum erdei illatát. A három kilométer hosszú oktatójárda több mint hatvan megállójával megismerteti Önökkel az erdészet történelmét, jelenét és jelentőségét Szlovákiában. Használja fel az alkalmat egy múltbéli kiruccanásra, és keljen át mohán és páfrányon a Dobrocsi őserdőben. A környező tájra gyönyörű kilátás nyílik a Gömör-Szepesi-érchegység második legnagyobb hegységéről – Klenóci-Veporról.

Ebben a rohanó világban megéri egyszer egy alkalommal lelassítani. Látogassa meg a Zbojská-hágón található Salaš-t, és engedje meg, hogy elvarázsolja a Murányi-fennsík festői tája. Hadja magát körbevezetni a Zbojnícka strela körül, próbálja ki a lovagolást egy hucul ló hátán, töltsön egy éjszakát szabad ég alatt, ismerje meg a juhtej feldolgozásának hagyományos módját, vagy kóstolja meg a helyi specialitásokat disznóvágás alkalmával. Zbojská-n mindig történik valami, ezért az Ön látogatása bizonyára nem lesz egyben az utolsó is.

Engedje, hogy oktatójárdánk elvezesse Murány várához és képzelje el, hogyan is nézhetett ki ez a királyi vár dicsőségének idejében. Tegyen egy utat Hradová hegységre is, Tiszolc város egyik dominánsára, mely rejtve tartja egy középkori vár maradványait. Ismerje meg Coburg Ferdinánd életét Murányhuta környékéről, Clementis Vladimír életét Tiszolcból, vagy tapasztalja meg a régmúlt időket a fakunyhók közti séta alkalmával Darabos községében - Kysuce területén.

A technikai műemlékek kedvelőinek lehetőség nyílik egy pályán tapasztalt élményre. A Fekete-Garami Erdei Kisvasút érdekes programot állított össze vendégeinek, tervezzen bár kirándulást barátai számára, mulatságot gyermekeinek vagy munkapartnereivel való találkozást. Ha Önnek nem felel meg az alapútvonal vagy a speciális akciók, mint pl. Élmény gyermekei számára, Kirándulás az unokák számára és a Skanzen vonatocska, lehetősége van egy egyedülálló vonat megrendelésére kívánsága szerint.

A fennsíkon való relaxációnak sokféle formája lehet. Képzeljen el egy családi gazdaságot, mely Vrchy festői területén helyezkedik el. Marekov dvor példaként szolgál a klasszikus szlovák vidéki turisztika számára. Próbálja ki a lovaglást, a gazdasági teendőkben való kisegítést vagy ízlelje meg a finom házi termékeket. A Vidrai nyári táborok (Vydrovské letné tábory) azonban felejthetetlen kalandokat kínálnak, valamint szórakozást, tábortűz melegében romantikus estéket, a Vidra-völgy gyönyörű természetének kellős közepén való sátorozást.

A Murányi-fennsík mindenki számára kínál valamit. Ha szereti a kalandot, próbálja ki a lovasszánt, OFF Road vagy az aranymosást. Állatokkal és lovaglással kapcsolatban minden évben megszerveznek rendezvényeket mint amilyen a Rodeó Muráň, Hubertova jazda vagy Sihla-n tartott Ökörfogat verseny. A gyönyörű természet megérintése még sohasem volt ennél egyszerűbb. Csak induljon el a turisztikai- vagy kerékpárutakon, télen pedig vegyék elöl a síléceket.

A hagyománynak a modern világban is megvan a saját helye. Megtartásukért már évek óta igyekszünk és hisszük, hogy ezzel generációknak szerzünk örömet. Ne hagyja ki ezért azokat a rendezvényeket, melyek a Murányi-fennsíkon rendszerességgel vannak megszervezve. A hagyományok különbözőképpen ragadnak meg minket, mint pl. séta a Tiszolci nagyvásáron, csemege kóstolgatása a Mihály ünnepeken, kulturális programok a Katarína napokon, vagy akár csak egy pillantás a farsangi felvonulásra.


logo hucul logo Narodny park logo Muranska planina logo Vydra logo Salas Zbojska logo Klaster Horehronie
logo regionalny operacny program logo europska unia
Ez a terv az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap által van
finanszírozva
„Befektetés az Ön jövőjébe“

Az oldal a „Hucul Magisztrál – idegenforgalom klasztere a Murányi-fennsík - Čierny Balog területén” terv keretén belül lett megvalósítva, Čierny Balog község védelme alatt
Személyes adatfeldolgozási nyilatkozat
Létszám belépés: 116058
Copyright © Huculská magistrála 2012. minden jog fenntartva
Elérhetőségről szóló nyilatkozat | Webdesign by ŽP Informatika s.r.o.